Modern svensk husman

kryssning på tisdag :) woohoo o det är fest och jag är taggad ;)

Idag hade vi öppen reastaurang, det var roligt att få vara köksmästare!

Riktigt fin mat hade vi!

X Klasisk svensk råbiff med dijon senap och nyriven pepparrot

XX Sillbullar och potatispuré med korintsås och sötsur dillsås samt rödbetsmousse
XX Helstekt plommonspäckad fläskkarré och rostad palsternacka med äppelchutney, brysselkål och kalvconsommé
XX Quornbiffar och rotfruktshack med smörslungade hericoverts och äppelsås 

XXX Ugnsbakade äppelsegel med apelsin och rosmarin honung, vitchoklad ganaché och vaniljglass med citrussirap

Kommer alltid sakna Göteborg


SnyggNichlas 19,

utkastad från Toxic för att han drack medhavd burköl ung 00.30. Det var party tills 00.30! ;)
Kimmen sa hejdå, det var bra gjort av Kim. :)
Jag har suttit i piamas hela dagen.. dags att börja klä på sig kanske!

Hoppas på fest hos Micke W ikväll :)

// xoxo
    Stureplansmadonnan


Hallå, vadå Stockholmska!?

Idag var sista dagen på Sjömagasinet. Jag åkte dit bara för att tömma mitt skåp och lämna mina betygspapper. Jag litar fullt ut på Olle att han inte slarvar bort dessa viktiga papper ;) Sa hejdå ordentligt och drack oboy med Kalle.

Sen fick vi väldigt brotom med att hälsa på Margit och Benken, springa över till Park och lämna tårta till de, packa klart och städa ihop. Jag ringde och beställde taxi som skulle ta oss till centralen.

Det var som att någon knäppte med fingrarna och trollade tillbaka oss till verkligheten, vi har varit i en dröm i 9 veckor, ibland har det varit drömmar som man inte vill vakna från och ibland har det varit mardrömmar! Ligia och jag har klarat av det mesta. Trots en skit rolig upplevelse sitter jag nu här i mitt kök på strömstarevägen 3 och muttrar. Ville aldrig att drömmen skulle ta slut.

Jag är flickan som var i Göteborg utan att ha kommit in på Park Lane!

xoxo


Vilket flyt

Jag borde inte skriva att jag sitter på Evas Paley för det är den texten varenda inlägg har börjat med i 9 veckor ;)

Olof var fortfarande bakis sen att han supit i Kalmar hela lördagen. En fylla på 24 timmar, så det var min tur att hacka på honom. Han sa till och med att han inte återhämtat sig än, och påstod att fyllan var barnförbjuden.. ser jag ut som ett barn!? ;D

Det är en sån period då jag mår riktigt jävla bra, jag trivs bra i Gbg och jag har bokat resa till Grekland med Jäniför för att träffa en bästaste bästis, Malinski (kex). På halloween ska min lillebror och jag åka till usa och hälsa på grandma and grampa, Amy and Rich. På halloween.. Kan det bli bättre!!! ;D

Det är studenttider och det är fest och andra skojigheter på gång, snart får jag komma hem och träffa alla som jag bara har fått tänka på i 9 veckor. Jäniför och jag ska antagligen, får inte hoppas för mycket, åka till Santa Barbra, Californien 2010. Ska Malin med kanske?

Enda negativa just nu är att jag ska behöva lämna sjömagasinet och jag vet inte om jag vill ha mina betyg, jag är nervös för att jag bara varit en i mängden.

Imorgon ska jag åka och hälsa på Monica och hennes nyfödda snuffesöta Molly. Ska bli roligt :)

Jag är ledig idag och det känns väldigt skönt.. kanske ska hälsa på på Park. På tal om Park, i söndags när Ligia och jag skulle till spritluckan på Park Lane så åkte hon hem till Coffe och då var jag väldigt tacksam för att en schysst snubbe ville prata med mig i nästan 3 timmar, det var trevligt! I sommar ska jag åka till Smögen och hälsa på, sa vi.

//xoxo
    Fnittrigast på Stureplan


Baby goodbye

Eva´s igen! Idag har Ligia och jag ätit fruksot buffé, det kostar 79 kr och då får man en lite latte en liten juice och så får man äta så mycket frulle man vill.. det var jätte mysigt! Snart blir det aldrig mer evas på det här sättet. Men om 5 år kanske, man ska aldrig säga aldrig och jag hoppas på det bästa.. Jäniför.. du ska inte flytta nån stans!!!

Jag saknar Ica stop fika med mina käraste fikavänner.. Sigge, hur var Cuba? Tove, är det party på huset varje helg? ;)Sofia, vi måste styra upp en måndags fika när jag kommer hem.

Per: "Fan vad snygg du är idag, är det glamourparty eller!?"

I fredags så var Johan jätte full och ringde, lite socialt missanpassad, men jag tycker att det är charmigt! ;) Igår så dansade jag och Ligia, fy fan vad det var najs! :) När I´m so exited kom då kännde jag mig hel :D fan vad vi shakade!

5 dagar kvar sen kommer tiden långsamt återställas till vardag i Näsbypark!


Grymt snygga pjuck

De här skorna vill jag ha!!!
De kommer från internet och det ska betalas porto!
Finns det några roliga som vill köpa med mig, det är roligt att göra en sån grej tillsammans!?



strappy zipper t-strap platform

nästan sommar i Gbg

Okej, nu överdriver jag lite men det börjar verkligen bli vår i alla fall :)
Igår satt jag på Götaplatsen i solen (observera) och pratade med Jäniför en timme, fy fan vad nice det  var!
Nu är det bara en vecka kvar.. det ska bli skönt att åka hem men jag vill inte riktigt lämna det här. Om man åker så blir man lätt bortglömd.

Men jag kan inte vänta till studenten!!! ;D

Det var jättelängesen jag pratade med Benjie så jag ska ringa honom.
Jag ska njuta av mina sista frukostar med Kalle på Sjömagget :) Jag borde flytta hit när jag blir stor!

Det är tänkt att vi ska till Park Lane ikväll, snacka om att jag börjar tagga till ;)
Ligia och jag ska shaka som aldrig förr.. för äntligen står vi på gästlistan till Park lane ;)



// xoxo
     Stureplansmadonnan


Ring of fire

Nu ska jag skicka mina rapporter till Jowhan och sen ska jag surfa lite på internet och sen ska jag hälsa på Margit och Benken och sen ska jag åka och praktisera på Magget.

Det blev inget Park Lane den helgen, vi får hoppas på att det blir nästa helg.. nästa helg är vår sista helg för helgen efter det åker vi hem! blandade känslor.

Jag och ligia har ett problem, det är nästan stop i vår dusch. Det tar typ evigheter för vattnet att rinna bort så nu måste vi lösa problemet och det känns ju väldigt duktigt faktiskt, att vi äntligen tar tag i det! :)

Igår så fyllde Pösa 1 år och alla utom jag var på kalas i Djursholm. Hoppas att hon hade en underbar ettårsdag! Jag kommer ihåg i detalj när vi åkte till danderyd dagen efter att Pösa fötts för att titta till de, det känns absolut inte som ett år sen. Tiden går så fort.

Det är konstigt hur hjärnan vet vilka tillfällen som den ska minnas extra noga, som t.ex när jag träffade min kusin för första gången eller när Benjamin skulle åka till Thailand eller när jag matade duvorna med min farmor i Wisconsin för längesen eller när jag satt på bussen från Alanya på väg hem från Turkiet med Jäniför.. Det kan vara jätteroliga minnen eller bara något jag konstaterar eller något som jag tycker är väldigt jobbigt eller svårt. Det är bara några tillfällen som jag aldrig kommer glömma. Läskigt!

// xoxo
     Fnittrigast på Stureplan

Sista veckan i ocktober är det Halloween

Don't overdo things, though, you know Caroline and Christopher are more
than happy to be around, scratch DZ, eat peanutbutter cups and watch
american cartoons.

It feels kind of odd to arrange this and not to come along myself. I am
sure that the kids will have a great time with you all, and that they are
old enough to solve issues that will come in their way even without their
over-protective mother;)

Wishing you a great spring and hoping that the ression will turn soon.
Hugs to you and Rick

2 veckor kvar

Ett okänt nr ringde och väckte mig idag, det var Johan på Park. Han sa att jag var tvungen att komma ner och hälsa på och förklara mig.. jag var skyldig Peter en ursäkt. Peter skrattar alltid åt mig! Men jag skrattar åt Peter också ;)

Igår så skulle vi ha träffat Johan, Sebastian och Magnus på Bishops men de var inte där, mednas Ligia och jag satt och tjata med varann så kom det fram några grabbar och vi satt och snacka tills det stängde och sen så kirrade de in oss på Nivå! ännu en gång har vi lyckats :P

Vi kom in och jag skrev en önskelista och gav till Dj, som jag alltid gör. Dj synade mig uppifrån och ner, skrattade åt mig, tog min lapp och tröck ner den i ett ölglas och viftade bort mig med handen. Vilket Pucko!!! vem tror han att han är!? ;)

Jag har druckit världens godaste shot tror jag.. tequila rose! lägg det på minnet!
Det smakar som milkshake :)

Olof, vilken tunnelbanelinje ere som går till Saint Tropez? Brasta fyllde 30 år i veckan.. då börjar man bli gammal alltså! ;)

Jag fick följa med Olle upp och lägga tallrikar till Rotary, det var krokfångad kolja men svampduxelle med rödbetor och fläsk :)
I hissen på väg ner så gjorde vi hifive och var nöjda med vår insats :P
Jag har också sagt att jag ska skriva att min köksmästare är snygg! :D

Jag slog en bea på 20 äggulor, det är nått jag måste öva på..det var jobbigt! Jennie sa nån gång att hon slagit sitt rekord när hon slog bea på 20 äggulor, Jag fick börja med 20, inte konstigt att det var slitet! :P

"Det är inte roligt att jobba i ett kök, stureplan!" ;)

Om jag hade krafter skulle jag flytta norrort till Göteborg så att jag får allt jag vill ha! Då kan jag jobba/ plugga här och fortfarande praktisera och alla kommer vara i Göteborg med mig! :)

Det här inlägget är absolut inte sammanhängande men det är en del av charmen! ;)

Fnittrigast på stureplan
xoxo


 


Högskolleverket kan ju dra åt helvete!

Nu har jag läst på lite men fattar fortfarande inte vad problemet är med högskoleverket och studerande som blivit klara med sin utbildning innan 2010 men som ändå vill plugga vidare!? Det är så orättvist, jag har inget val.. de tvingar en att plugga till hösten, jag vet inte vad jag har bestämt mig för men jag åker till Grekland den 17 agusti så när jag kommer ham har kurserna börjat. Jag vill jobba den här höstterminen! men det betyder att när jag sen vill börja plugga så måste 2 tredjedelar av mina ämnen vara vuxlästa!? Vad ere frågan om? Jävla idioter!

Inte varje dag inte



Gryym!

I´m a dreamer

Nu sitter jag här på Paley igen

Dricker en sweet chai och skriver en halvtaskrig rapport till "Johwan" ;)
Jag och Ligia ska gå och natthandla idag när hon slutat och jag är gryymt taggad för imorrn för då ska jag praktisera på Park Avenue Hotell med Ligia och Johan i kallis och Peter! :)

Jag åt frukost med Kalle imorse det var en bra start på dagen, vi prata om allt.. jag kommer verkligen sakna att äta frukost på Magget! 

Idag fick jag en lista som Olof hade gjort åt mig och jag fick också en helt egen praktikant :D

I helgen kom Jennie från Uddevalla för att partaja med oss :) det var skojigt! och hon läste sina betyg för mig och de var ju det bästa man kunde få, jag hoppas verkligen att jag kan få så pass bra betyg!

Jag och Ligia var på matmässan för att se Ola, köksmästaren på Park, laga mat. Det var jag och Ligia och sen var det Peter och en annan kock från Park som hette Magnus och så träffade vi Kalle från Magget där. Peter är verkligen en riktig matchmaker, ja.. eller han vill vara.. Han tror definitivt att jag är betuttad i Kalle :P

Idag blev jag presenterad för en annan praktikant som den snyggaste tjejen på sjömagasinet :/ okej, visstvisst ;D

Jag ska till  Grekland med Malin och Jäniför!!! :D

// xoxo
Stureplansmadanmmen ;)

I´m a put on a show kind of girl

Evas Paley!!! betalat en lite kaffe latte med mynt :)

Jag fick en utskällning igår kväll för att jag uppdatarar "på tok för lite", Jäniför, Jäniför, Jäniför! kommer du hälsa på Thomas snart eller? ;)

Idag ere fredag, om allt går som planerat så ska vi ut med kockarna från Park. De har en annan praktikant där förutom Ligia som heter Mattias och det är hans sista dag idag så han vill ut med de, måste bara säga också att jag har hört rycktesvägarna att han har en snygg överkropp, på tal om inget! ;) Om det inte går som planerat så blir det väl Razzia kanske.

Jag blir retad för att vara kär i Kalle som lika gärna skulle kunna va min Pappa.. men det läskiga är att jag tycker inte att det märks. Jäniför tyckte inte heller att det märktes, det är sjukt! :)

Det är tvättdrama i fastigheten på Avenyn 41.. Ligia och jag hade skrivigt upp oss på torsdagkväll och söndagkväll men man får bara ha 1 tvättpass per vecka, men vi har ju varit borta en vecka och har ju då dubbelt så mycket tvätt och vi har sett tidigare veckor att det har varit undantag för vissa o de har då haft 2 tvättpass. 

Nu är det nån kärring som har strukigt över vårt namn på söndagkväll och skrivit till "Obs, samma familj" och gjort världens största pil upp till texten överst på sidan där det står "max ett tvättpass per vecka".

Vilken jävla fegis, som inte vågar komma och prata med oss om det kanske var så att hon ville ha den tiden? Vi har ingen aning om vem det är! tanter alltså!? :)

kl 12.15 ungefär idag dansade jag till Circus med Britney på ättehög volym! taggar till för ikväll! Fy fan vad najs det var! :D




// xoxo
Fnittrigast på Stureplan

RSS 2.0